GSV De Sleutels

De Gehandicapte Sport Vereniging De Sleutels

http://www.youtube.com/watch?v=-Joi1-Nwv6Showdown is een van de weinige sporten die visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen. Een sport – ontstaan in Canada - gericht op visueel gehandicapten.
Het wordt beoefend in een bak (een tafel van 3.66 x 1.15 meter) met met opstaande randen van 14 cm. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de rinkelende bal moet worden geslagen om te scoren. Het wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld.
In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn; niemand mag tijdens de partij de speelruimte in of uit. De speler slaat met een kunststof of houten bat. Aan deze sport kunnen ook zienden deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat iedereen gelijk aan elkaar is. Als je een doelpunt maakt, wordt dit beloond met 2 punten. Als de bal uit de tafel vliegt of als er andere fouten worden gemaakt, krijg je een punt tegen. Degene die als eerste 11 punten heeft, is de winnaar van de set.
Het wordt 1 tegen 1 gespeeld (hierop zijn varianten mogelijk). Het is een snelle en flitsende sport. Bij GSV De Sleutels kan zowel op nationaal als internationaal niveau worden gespeeld.
WAAR?
Buurtcentrum Morschwijck
Topaaslaan 19, Leiden
WANNEER?
Elke vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur
Voor meer informatie:
Ieke Wiersma 079 - 3517360 of email: iekewiersma@outlook.com en op de website: www.showdown.nl